לוח אירועים

איך מאכילים ירושלמים?

סדרת 'ירושלים של טעם'

אוכל, זהות, סיפור מקומי – מסע בין סיפורי האוכל של ירושלים
עמית אהרנסון מארח שפים ירושלמים

המפגש השני בסדרה, מביא לבמה שלושה מאנשי האוכל המשפיעים והאהובים בעיר בעשורים האחרונים – אלה שמכירים את הקהל הירושלמי ואת טעמו טוב יותר מכל אדם אחד: השף אילן גרוסי – אשר הקים את המסעדות המיתולוגיות "שאנטי", "צ'אקרה" ו"סאטיה", פתח לאחרונה את מסעדת "צ'וטה" ונושא בגאווה את דגל המטבח הירושלמי החילוני נהנתני; והשפים קונדיטורים (ובני הזוג) קרן ואיציק קדוש – אשר מפעילים את "קפה קדוש" האהוב במרכז העיר, שהפך כבר מזמן מוקד עלייה לרגל לחובבי מאפים ומתוקים מכל רחבי הארץ.

קרן, איציק ואילן יחלקו במפגש את הסיפורים ואת המפגשים הייחודיים שאספו במהלך כשלושה עשורים של יצירה קולינרית בירושלים, תוך התייחסות מיוחדת לקהל המקומי: איך מצליחים להפוך מקום עירוני ל"מוסד" בסדר גודל ארצי? האם באמת בעיר הומצא מושג ה"פינוק"? וכמובן, איך שומרים על רלוונטיות משנת 1967 ("קדוש") או משנת 1992 ("שאנטי") ועד היום?

מפגש שני למנויי הסדרה


  • משך:
    כשעה ורבע ללא הפסקה (כולל שאלות ותשובות מהקהל)
  • צילום:
    אופיר מגדל; יח"צ; אופיר מגדל
  • הערות:
    מפגש שני למנויי הסדרה

מועדים

03.02.2026
שלישי
19:00
אולם רבקה קראון

הדפדפן שלכם מיושן!

אנא עדכנו את הדפדפן שלכם על מנת לצפות באתר זה באופן תקין.
הורידו מכאן את אחת הגירסאות האחרונות של הדפדפנים:
  • Microsoft Edge Google Chrome Firefox Browser Opera Browser