ירושלים של טעם
ירושלים של טעם | סדרה חדשה
אוכל, זהות, סיפור מקומי – מסע בין סיפורי האוכל של ירושלים
עמית אהרנסון מארח שפים ירושלמים
סדרת מפגשי שיח מעוררי תיאבון – שפים ואנשי אוכל ירושלמים בשיחה עם עיתונאי האוכל עמית אהרנסון (מגיש פודקסט האוכל הפופולרי "מדברים מהבטן", מגיש טלוויזיה, ולשעבר מבקר המסעדות של עיתון 'כל העיר') על הטעם הייחודי של העיר שחוברה לה יחדיו. בכל מפגש, נתמקד ונעמיק בהיבט אחר של האוכל בירושלים ונבחן כיצד הפסיפס האנושי־חברתי־תרבותי הייחודי של העיר יצר את אחת מערי האוכל המיוחדות בעולם. כל מפגש יתחיל בנושא ספציפי, אולם כמו שקורה לרוב כשמתחילים לשתות ולאכול יחד, נקודת הסיום של כל ערב אינה ידועה, פרט לעובדה אחת מובטחת: מהערבים הללו אתם תצאו רעבים.
אז איך הפכו השפים הירושלמיים לנותני הטון המרכזיים במטבח הישראלי החדש?
האם ירושלמים הם באמת קהל ייחודי בכל מה שקשור למסעדות ולבילויים, והאם יש אמת בטענה שבעיר הומצא המושג "צ'ייסר פינוק"?
איך הפכה ירושלים לאימפריה של קוּבוּת, איך התאהבו הכורדים בסושי, ולאן נעלמו מכאן המאכלים העיראקיים והפרסיים? מה נותר היום בסירים ובתנורים ממסורות הבישול שמזוהות היסטורית עם העיר, או במילים אחרות: מי יודע עדיין מה זה 'בורמואלוס' ו'פסטליקוס'?
מה אוכלים בקהילות החרדיות המסוגרות של העיר, ואיך נראים טרנדים קולינריים מטיקטוק בתרגום ליידיש? איך מסייע האוכל בתהליך כור ההיתוך של החברה בירושלים, ומי הן הקהילות שנותרו מחוץ לצלחת? האם יש קשר בין מה שאכלו בירושלים בימי דוד המלך לבין מה שאוכלים בה כיום, והאם המטבחים והצלחות של כולנו הם המקום היחיד בעיר שבו ניתן לנסות
ולדבר על דו־קיום?
על שאלות אלה ועוד רבות אחרות ננסה לענות יחד עם שורה של אורחים מהשורה הראשונה של הקולינריה בירושלים בפרט ובישראל בכלל. כל אחד מהמפגשים יוקדש לנושא אחד ויכלול גם סשן שאלות ותשובות בשיתוף הקהל.
הסדרה כוללת ארבעה מפגשים
ימי שלישי | 19:00 | אולם רבקה קראון
מועדי המפגשים:
23.12.25 | 3.2.26 | 10.3.26 | 19.5.26
רשימת האורחים תפורסם במהלך העונה
ט.ל.ח | הזכות לשינויים שמורה